Svart soppa, brun gås, röd kål, grön bryssel ...

 
Så var det då dags igen. Gåsen skall anrättas och avätas. Stor dag i morgon. Om ett tag åker jag och inhandlar tre gäss på landet där jag brukar handla. Sen blir det en massa timmar med stekning i ugn. 5-6 kilo gås, 170° i två timmar blir perfekt. Det har tagit år att komma fram till den formeln.
 
Först svartsoppa. En läckerhet som många avskyr. Så här görs den ätbar och ytterst njutbar: färdig svartsoppa, kycklingbuljong, sherry, Madeira och konjak. Lika delar. Nja, inte riktigt men ni förstår tankegången.
 
 
Tillbehör till soppan: leverkorv av olika slag, en dos konjak läggs över ytan på soppan för att ge den lite extra sting.
 
Tillbehör till gåsen: brysselkål, rödkål, gåslever, sås och potatis.
 
Det hela avslutas med äpplakaga.
 
Sen är den dan slut. Och gästerna också.
 
Som synes är hela den politiska färgskalan på plats. En ytterst bred måltid således.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0