Kött ständigt på tapeten

 
Franchellskan vet att kött ger magcancer. Hur hon vet det berättar hon inte. Hon hänvisar till FN, WHO och FAO. Organisationer vars trovärdighet är under noll. Och hon ger så klart inga källanvisningar. Hon skriver att vi  borde minska köttkonsumtionen för att blotta misstanken om cancer gör det till en klok handling. Ena sekunder vet hon vi får cancer av kött för att sen gå till det lite mildare misstanke. Sen lyckas hon så klart peta in lite om klimatet också. Det är ett måste nuförtiden. Hennes kunskaper på det området är inte ens noll, de ligger på negativt kunnande (mytspridning heter det väl).
 
För att vara tydlig, hon är journalist och hon har ingen som helst susning om kötts cancerframkallande egenskaper. Om folk visste, och trodde, att kött ger cancer så hade nog inte många stoppat i sig vare sig kor, svin, får eller annat.
 
Men kött är en känslig fråga i vårt land. Häromdagen var det en som tyckte, helt riktigt, att vi måste sluta slå oss för bröstet gällande svenskt kötts förträfflighet. Personligen försöker jag undvika svensk kött för det är smaklöst. Om du ätit kalvkött i Sverige av svensk härkomst så vet du att det smakar skosula (och är lika mör). Men kalv från italien! Klockor klämta och ljuva toner far genom skallen! Jag köper allt mörkt kött på Lidl och det skall vara tyskt. Det smakar något.
 
Undrar förresten hur Franchellskan förklarar varför lungcancer ökar mest bland ickerökare nuförtiden (jag säger inte att rökning inte är skadligt!).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0