Kulinarisk rätt bortslösas!




Det är tydligen inne att förstora sin läppar, såväl bonn- som andra. Vad vitsen är med det kan jag över huvud taget inte begripa men det är ju inte nödvändigt heller. Vi lever trots allt i tider då trivialiteter står högt upp på dagordningen.

Men att föda upp tuppar och sen mala ner allt utom kammen till minkmat finner jag direkt osmakligt. Jag undra hur många goda Coq au vin-grytor som missas i den hanteringen. Visst skall minkar ha sitt, även om man numera bär pälsar med det djuret med risk för att förlora sitt eget, men någon ordning får det väl ändå vara på torpet. För säkerhets skull: man skall inte tränga in djur i bur för att göra pälsar av dem.

Tupp i vin är en dejlig sak och det är en maträtt som fler borde ha oftare. Om det nu inte går att göra så med dessa tuppar på grund av att de innehåller något annat skit då är det nog det som kritiken skall riktas mot.

Att tupparna behövs bevisas av det faktum att tupp numera är svårt att få tag på; varför Coq au vin numera ofta görs på kyckling.

*rys!*

AB SR DN

Kommentarer
Postat av: Svante Svensson

Detta kommer mig att tänka på en riktigt gammal historia.

”Den där tuppen eggar mig så jag får pippi, sa den ena hönan, den andra sa, den där tuppen pippar mig så jag får ägg”. Kanske för govt för din blogg, men ändå.

Svante

2011-10-16 @ 13:35:20
Postat av: Ipse Cogita!

Svante:



Jag släpper igenom det mesta;) Dock inte totala stollar och de dyker upp ibland!

2011-10-16 @ 14:17:08
URL: http://store.blogg.se/
Postat av: Svante Svensson

Då behöver man inte gå, och hänga läpp.

Svante

2011-10-16 @ 14:42:29
Postat av: Svante Svensson

http://helahalsingland.se/ljusdal/jarvso/1.4006653-singelolyckor-pa-rv-83 Detta har ingenting med din blogg att göra bara som en liten fingervisning, att nu börjar vintern i Hälsingland.

Svante

2011-10-16 @ 14:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0