EU stöder fusk — som vanligt
Börjar bli mer än lovligt trött på EU. Nu tillåts ett köttklister, trombin, och om man läser vad det är så verkar det beslutet inte speciellt smart. Och varför skall vi ta delar av en fläskfilé och sätta ihop det till en hel, ny fläskfilé? Som kötthandlarna emellanåt redan idag fifflar med käket så lär ju detta beslut öppna för nya fuskvägar.
Och på krogen kan du glömma allt om riktig fläskfilé framöver, den kan vara en klistrad variant och det lär du aldrig få veta, men väl betala för.
Och visst är det något lurt med det här, det får nämligen inte användas varsomhelst:
"Det kommer däremot inte att kunna användas inom cateringbranschen eller i storkök, vilket Evelyn Jansson-Elfberg är mycket nöjd med."
Om hon nu är nöjd med det så måste man ju undra varför? Det är okey att använda inom köttindustrin och på restauranger men inte i... Jag anar ugglor i mossen.
Och vad är det som gör att vi uppenbarligen måste mixtra med vara matvaror? Syftet kan bara vara att lura oss och, så klart tjäna än mer pengar på stressade konsumenter.
Fusk är fusk likaväl som en spade är en spade!
Och argumentet som anförs av avdelningsdirektör Evelyn Jansson-Elfberg på Livsmedelsverket är ju skrattretande dåligt men alltför vanligt förekommande:
"Hade vi bara röstat nej hade det gått igenom i alla fall och då hade det blivit tillåtet inom catering så som tillverkaren ville.".
I andra, allvarligare sammanhang, så är den typen av resonemang straffbart (alla andra sa att det var okey så då gjorde jag likadant).
Nä, EU är odemokratiskt, sysslar med fel saker och måste byggas om från grunden. Unioner tenderar att falla samman över tid, så även denna, speciellt som den inte har något som helst intresse av att korrigera sig självt.
AB Expr. SvD DN
Och på krogen kan du glömma allt om riktig fläskfilé framöver, den kan vara en klistrad variant och det lär du aldrig få veta, men väl betala för.
Och visst är det något lurt med det här, det får nämligen inte användas varsomhelst:
"Det kommer däremot inte att kunna användas inom cateringbranschen eller i storkök, vilket Evelyn Jansson-Elfberg är mycket nöjd med."
Om hon nu är nöjd med det så måste man ju undra varför? Det är okey att använda inom köttindustrin och på restauranger men inte i... Jag anar ugglor i mossen.
Och vad är det som gör att vi uppenbarligen måste mixtra med vara matvaror? Syftet kan bara vara att lura oss och, så klart tjäna än mer pengar på stressade konsumenter.
Fusk är fusk likaväl som en spade är en spade!
Och argumentet som anförs av avdelningsdirektör Evelyn Jansson-Elfberg på Livsmedelsverket är ju skrattretande dåligt men alltför vanligt förekommande:
"Hade vi bara röstat nej hade det gått igenom i alla fall och då hade det blivit tillåtet inom catering så som tillverkaren ville.".
I andra, allvarligare sammanhang, så är den typen av resonemang straffbart (alla andra sa att det var okey så då gjorde jag likadant).
Nä, EU är odemokratiskt, sysslar med fel saker och måste byggas om från grunden. Unioner tenderar att falla samman över tid, så även denna, speciellt som den inte har något som helst intresse av att korrigera sig självt.
AB Expr. SvD DN
Kommentarer
Trackback