EU — djurplågarunionen




Ibland är man glad att man är svensk. Vi verkar åtminstone ha lite vett i i skallen eftersom vi förbjuder slakt via halsavskärning utan bedövning. Så icke i övriga EU. Därute, bland barbarerna, slaktas djur, så klart av idiotiska religiösa skäl, genom att man helt enklelt skär halsen av dem och det utan bedövning.

Att det skulle vara så mycket som 75% av alla djur förvånar mig synnerligen, speciellt med tanke på att: "Mängden kött där djuren slaktas utan bedövning, är betydligt större än antalet människor som av religiösa skäl konsumerar sådant kött."

Jag är köttätare av rang men det var väl själva fan att jag inte skall kunna välja kött efter rätt slaktmetod. Att jag som lever i värld som anses civilicerad skall behöva lulla runt på den europeiska landsbygden bland husdjuren och skämmas anser jag vara skamligt.

Troligen har jag ingen som helst aning om hur allt utländskt kött producerats; det är säkerligen så att det mesta de facto är slaktat enligt någon oetisk halalmetod.

Det blir till att hålla sig till det man vet — svenskt kött.

Att allt kött skall märkas är självklart. Märkningen skall vara tydlig: stora bokstäver; på minst fyra ställen; stark färg och gärna — slaktat med bedövning eller slaktat med halshuggning utan bedövning. Klartext således.

SvT

Kommentarer
Postat av: Svante Svensson

Delar din uppfattning till 100%, men Svenskt kött av idag är under all kritik kvalitétsmässigt. Det är alldeles för unga djur som går till slakt. Ett exempel oxfilét, som är smalare än en fläskfilét. Jag älskar också kött, men idag finns inget riktigt nötkött längre. Tacka vet jag en slaktad mjölk ko.

Svante

2012-05-12 @ 14:10:32
URL: http://svantelarvig.wordpress.com
Postat av: Ipse Cogita!

Svante:



Tack, och en sak är klar, svensk kött är inte bra men hellre det än att gynna de andra fjönterierna;)

2012-05-12 @ 14:14:37
URL: http://store.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0